Beregning af dimensionerende varmetab for bygning
Skal du have nyt varmeanlæg så sørg for, at det bliver dimensioneret korrekt i forhold til bygningens reelle varmebehov og varmeafgiversystem (radiatorer/gulvvarme/luftvarme).
En bygnings dimensionerende varmetab er kort fortalt, et udtryk for den energi, der skal bruges for at holde varmen i huset når det er rigtigt koldt udenfor. I Danmark dimensionerer man varmeanlæg efter, at det skal kunne levere varme nok til at opvarme en bygning til en rumtemperatur indendørs på 20 grader når det er minus 12 grader udenfor.
Udover at selve varmeanlægget kan levere varme nok til at opvarme en bygning, er det også vigtigt at selve varmeafgiversystemet, dvs. radiatorer, gulvvarme, luftvarme, etc. kan levere den nødvendige varme til de enkelte rum fra varmeanlægget.
Hvis du udskifter dit varmeanlæg og/eller ændrer på selve varmeafgiversystemet så er det derfor vigtigt, at du er opmærksom på, hvorvidt du også fremover kan holde varmen indendørs. Dette er især væsentligt at være opmærksom på, hvis man skifter til en varmepumpe, som typisk vil have en lavere fremløbstemperatur til varmeafgiversystemet end det tidligere anlæg. Såfremt bygningens varmeafgiversystem ikke kan levere effekt nok ved en lavere fremløbstemperatur kan det blive svært at holde en komfortabel rumtemperatur når det er koldt udenfor.
Bakholm Energi kan hjælpe med at beregne bygningens og de enkelte rums dimensionerende varmetab, samt om det eksisterende/nye varmeafgiversystem kan levere den nødvendige effekt til at opvarme de enkelte rum.
Ring for nærmere snak om projektet og få et uforpligtende prisoverslag på dette.